CCOO es querella contra el professor Iñaki Rivera per haver denunciat tortures a les presons

SOCIETAT

El sindicat considera que ha calumniat i deshonorat el cos de funcionaris de presons, per la qual cosa haurà de prestar declaració dimecres per un presumpte delicte de calúmnies

VILAWEB (REDACCIÓ).- El sindicat de presons de Comissions Obreres ha denunciat el director de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH), Iñaki Rivera, per haver denunciat l’existència de maltractaments a les presons en una intervenció a TV3 el 29 de novembre passat al programa ‘Tot es mou’. El sindicat considera que ha calumniat i deshonorat el cos de funcionaris de presons, per la qual cosa Rivera haurà de prestar declaració dimecres per un presumpte delicte de calúmnies.

Quan CCOO va publicar la denúncia va assenyalar directament Rivera i deia: ‘Fa l’efecte que des de fa anys ha declarat una guerra absurda i inútil al sistema penitenciari català, i sobretot a l’honorabilitat i el bon nom de tots els treballadors i treballadores del qual formem part.’

Fonts del sindicat han explicat a VilaWeb que Rivera va enviar un mediador el juliol per a demanar la retirada de la querella. CCOO va demanar que esmenés les seves declaracions perquè era greu que acusés el cos de funcionaris de presons en el seu conjunt, format per 5.000 treballadors públics, d’encobrir tortures. Divendres passat, però, Rivera va refusar la mediació, segons el sindicat.

CCOO també ha explicat en sis piulets que està compromès amb els drets humans i el bon tracte a les presons. El sindicat ha assegurat que també té l’obligació de garantir el respecte i el bon nom del cos de funcionariat de presons i ha lamentat que Rivera es negués a matisar les seves declaracions.

Ir arriba